Sabah kahvaltımızın ardından otelimizden ayrılarak dünyanın en genç ülkelerinden biri olan Kosova Cumhuriyeti’ne geçiyoruz. İlk durağımız Prizren. Mimari silueti ve 5 vakit minarelerinden yükselen ezan sesleri, yol ve dükkân levhalarındaki Türkçe ibareleri ile Anadolu Osmanlı kenti havası veren Prizren’de Sinan Paşa Camii, Halveti Tekkesi, Bayraklı Camii, Mehmet Paşa Hamamı görülecektir.
Serbest zaman ve öğle yemeği molamızın ardından başkent Priştine’ye hareket. Varışımıza istinaden yapacağımız panoramik şehir turumuzda 19. yüzyıldan kalma Saat Kulesi, Germia Parkı, Kosova Müzesi, 15. yüzyılda Osmanlılar tarafından yaptırılan Fatih Sultan Mehmed Camii, özgün iç süslemeleri ile öne çıkan 18. yüzyıl eseri Yaşar Paşa Camii ve 1389 Kosova Muharebesi sonucu Kosova Ovası’nda şehit düşen Osmanlı Padişahı I. Murad Hüdavendigâr’ın Türbesi göreceğimiz yerler arasındadır.
Ardından Makedonya’ya geçiş ve Üsküp’e varış. Gezilecek yerler arasında Eski Tren Garı, Üsküp doğumlu Rahibe Teresa’nın anıtı ve evi, Taş Köprü, Kale, Osmanlı döneminden kalma Eski Şehir ve Çarşı, Mustafa Paşa Camii, Sultan Murad Camii, Gazi İsa Bey Camii, Davud Paşa Hamamı, Kapan Han, Sulu Han, Kurşunlu Han bulunmaktadır.
Akşam Üsküp’ün geleneksel restoranlarından birinde, eşsiz Balkan yemekleri, müzikleri ve yöresel folklör danslarıyla süslenmiş Balkan Gecesi turumuz gerçekleşecektir. Turumuz sonrası otelimize hareket ve geceleme otelimizde.
Kosova Turu (Prizren – Priştine) DAHİL! / Yemekli Balkan Gecesi DAHİL!
Sabah Kahvaltısı : Otelde açık büfe olarak alınacak olup tur ücretine dahildir.
Öğle Yemeği : Prizren şehrinde serbest olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği : Lokal restoranda alınacak olup, tur ücretine dahildir.
Konaklama : Victoria Hotel vb. & Belle Vue vb. & New Star Hotel vb. – Üsküp
Para Birimleri : Makedonya – Denar (Ortalama Kur 1 Euro : 60 Denar) & Kosova – Euro
Rota : İşkodra – Prizren (185 km), Prizren – Priştine (85 km), Priştine – Üsküp (90 km)
Toplam Kat Edilecek Mesafe : 360 km