Tur Programı
İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde Türk Havayolları kontuarı önünde saat 04:00’te buluşma. Bilet ve pasaport işlemlerinin ardından Türk Hava Yolları’nın TK1303 sefer sayılı uçağıyla saat 07:10 Malaga’ya hareket. Saat 10:50’de varışın ardından özel otobüsümüzle panoramik şehir turumuz için hareket ediyoruz. Malaga’ya varışımızla birlikte panoramik şehir turu. Endülüs’ün 2., tüm İspanya’nın ise 6. en kalabalık şehri olan Malaga, Costa Del Sol sahil şeridinde yer almaktadır. Bu avantajlı konumu sayesinde Akdeniz’in önemli tatil rotalarından biridir. Picasso Müzesi’ne de ev sahipliği yapan Malaga’da gerçekleştireceğimiz panoramik şehir turu esnasında, Müslüman yönetimine son verilmesinin bir işareti olarak inşa ettirilen ve günümüze kadar halen kısmen tamamlanmış olan Malaga Katedrali, Palaza de la Merced, Malaga’nın simgesi haline gelen Torre de la Vela başlıca görülecek yerler arasındadır. Kısa bir serbest zamanın ardından İspanya`nın 4. büyük kenti, Andalucia başkenti ve geçmişteki sömürge ticaretinin merkezi Sevilla’ya doğru hareket ediyoruz. Yol üzerinde arzu eden misafirlerimiz, ekstra düzenlenecek olan Ronda Turu (50 Euro) programımıza katılabilirler.
Ekstra Tur: Ronda Turu Kişi Başı 50 Euro
Bu turumuzda, coğrafi yerleşim olarak İspanya'nın en ilginç yerleşimi sayılan, bozulmamış tarihi yapısı ile İspanya'nın en güzel kasabalarından Ronda'yı gezeceğiz. İlk boğa güreşlerinin başlatıldığı Ronda’da Tarihi Roma Köprüsü ve İspanya'nın en eski arenası ve müzesi görülecek yerler arasındadır.
Otelde alacağımız erken sabah kahvaltısının ardından Granada’ya doğru hareket ediyoruz. Dileyen misafirlerimiz Endülüs’ün güzelliklerini keşfedeceğimiz, Sevilla ve Granada ile beraber bölgenin en önemli kentlerinden biri olan rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek Cordoba Turu’na katılabilirler. Varışımız ile beraber Granada şehir turumuz başlıyor, turumuz esnasında Gran Via Caddesi, Bib Rambla ve Belediye Meydanı, Granada Katedrali (dışarıdan), Granada’nın ilk üniversitesi Madraza, İpek Çarşısı ve eski Nasri Kervansarayı görülecek yerler arasındadır. Şehir turumuz sonrası otelimize yerleşeceğiz. Akşam dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Sacromonte Çingene Mahallesi ve Albaicin Turu’na katılabilirler. Geceleme otelimizde.
Ekstra Tur: Cordoba Turu Kişi Başı 30 Euro
1,5 saatlik bir yolculuk ile ulaşacağımız Endülüs ve Roma İmparatorluğu dönemlerinde bölgenin başkenti olan Cordoba’da da bizi ilk olarak Guadalquivir Nehri karşılayacak. Tarihi Roma Köprüsü’nün üzerinden yürüyüp, Roma Kapısı’nı geçerek kente giriş yapacağız. 2000 yıllık kentin, en görkemli yapısı, dünyanın en büyük camilerinden olan, 850 adet sütun üzerinde yükselen Kurtuba Ulu Camii’ne girerek, rehberimiz eşliğinde ziyaret edecek ve bu muhteşem eserin görkemine tanıklık ederken, etkileyici bilgiler alacağız. Kurtuba Camii’ndeki turumuzdan sonra durağımız eski sokaklar. Yolumuz üzerinde Cordoba’nın çiçek sokakları, Endülüs mimarisinin tüm inceliğini yansıtan eski han ve Cordoba Evleri var. Birbirinden güzel avlulardan geçerken, havuzlarda şırıldayan suyun sesi kulaklarımızı dolduracak, gözlerimiz ise bin bir renk çiçekleri seyre dalacak. Son olarak tarihi şehir merkezinde vereceğimiz kısa bir serbest zamanın ardından Granada’ya doğru yola çıkacağız.
Ekstra Tur: Sacromonte Çingene Mahallesi ve Albaicin Turu Kişi Başı 50 Euro
İspanya kültür mirası listesinde ve koruması altında olan, eski Müslüman mahallesi Albaicin’de gezintimizin ardından, tamamı el işi olan mağaralarda bir içecek eşliğinde, Çingene şovunu ve onların yaşam tarzlarını izliyoruz. Turumuzun ardından otelimize dönüş. Geceleme otelde.
Sabah alınacak kahvaltımızın ardından Madrid’e doğru hareket ediyoruz. Dileyen misafirlerimiz ile ekstra gerçekleşecek olan Elhamra Sarayı & Generalife Bahçeleri Turu’na katılabilirler. Turumuz ardından Madrid`e doğru yolumuza devam ediyoruz. Panoramik şehir turumuza, Plaza Mayor adı verilen büyük meydan ile başlıyoruz. Bu meydanda 136 bina ve avluya açılan 437 balkon bulunmaktadır. Zamanında bu balkonlardan boğa güreşleri ve engizisyonun yaktığı insanlar izlenmiştir. Şehrin kalbi Puerta Del Sol, Plaza Mayor adı verilen büyük meydan, Kraliyet Sarayı’nın halka sesleniş yeri Plaza De Orient, şehrin ne kadar zengin olduğunu göstermek maksadıyla giriş kapısı olarak yapılmış Alcala Kapısı, galerili damları ile göz dolduran Gran Via, Plaza Colon ve Cibeles Meydanı ve Çeşmesi ile Cervantes Anıtı görülecek yerler arasındadır. Turumuzun ardından otele dönüyoruz. Konaklama otelimizde.
Ekstra Tur: Elhamra Sarayı & Generalife Bahçeleri Turu – 90 Euro Kişi Başı
Efsanelere konu olmuş, şiirlere ilham vermiş bir saray düşünün… Elhamra, sadece bir yapı değil; İslam mimarisinin Avrupa’daki en görkemli izlerinden biridir. Granada'nın zirvesinde yükselen bu eşsiz yapı, zarif kemerleri, ince işçiliğiyle bezenmiş duvarları ve büyüleyici atmosferiyle sizi tarihte benzersiz bir yolculuğa çıkaracak. Turumuzda, göz kamaştıran Nasrid Sarayları, zamanın durduğu hissini veren Aslanlı Avlu, mistik havasıyla Generalife Bahçeleri ve Granada’yı kuşbakışı izleyebileceğiniz manzaralı teraslar sizi bekliyor. Elhamra’nın her köşesinde, Endülüs İslam kültürünün zarafetiyle tanışacak, rehberimizin anlatımlarıyla geçmişin ihtişamına tanıklık edeceksiniz.
Sabah alınacak kahvaltımızın ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan Toledo Turu’na ve Segovia & Las Rozas Turu’na katılabilirler. Bu ekstra turlarımız rehberimizin uygun gördüğü öncelik sırasına göre biri sabah, diğeri öğleden sonra olacak şekilde gerçekleştirilecektir. Geceleme Madrid otelimizde.
Ekstra Tur: Toledo Turu Kişi Başı 40 Euro
Toledo turumuzda İspanya’nın eski başkenti, şimdinin ise dini merkezi olan Toledo şehrine gideceğiz. İspanya’ya gidildiğinde görülmeden dönülmemesi gereken bir şehir; Toledo. Bir tepenin üstüne kurulu olan şehir, etrafını çevreleyen Tajo Nehri sayesinde adeta bir ada gibi görünmektedir. UNESCO tarafından koruma listesinde olan Toledo tarihi dokusunu günümüze kadar çok iyi muhafaza etmiştir. Birçok kültürün mimari izlerini taşıyan yapıları, dar sokakları ve ünlü katedrali ile Toledo başlı başına bir cazibe merkezidir. Bu açık hava müzesi şehirde, tarihi dar sokakları, İspanya’nın en eski katedrali Toledo Katedrali’ni (dışarıdan), Endülüs camilerinden dönüştürülmüş kiliselerini, kılıç atölyelerini ve daha sayısız harikayı hep beraber göreceğiz.
Ekstra Tur: Segovia & Las Rozas Turu Kişi Başı 60 Euro
Segovia & Pedreza turunda ise bir başka kraliyet merkezi ve orta çağ şehri Segovia’ya doğru hareket ediyoruz. Segovia’da ilk durağımız Antik Roma döneminin en önemli kalıntılarından olan 15 km uzunluğundaki Segovia Suyolunun, şehre giriş kısmında yer alan 28 metre yüksekliğindeki kesme taş Segovia Su Kemeri olacak. Bu 2 bin yaşındaki mühendislik harikasını vereceğimiz kısa molanın ardından; sırasıyla Katedrallerin Kraliçesi olarak kabul edilen Segovia Katedrali’ni, ünlü Disneyland logosuna ilham kaynağı olan kuleleri ile Kastilla Krallığı’nın eski merkezi Alcazar Sarayı’nı (dışarıdan) ve çevresindeki Yahudi Mahallesi’ni, eski sokakları ve her köşesi tarih olan şehrin ortaçağdan günümüze ulaşmayı başarmış etkileyici yapılarını gördükten sonra, kısa bir serbest zamanın verip, Las Rozas’a geçiyoruz. Segovia’ya yaklaşık yarım saat mesafede bulunan Las Rozas Village, dünyaca ünlü markaların outlet mağazalarının yer aldığı, İspanya’nın en ünlü outlet alışveriş merkezi. Burada dünyaca ünlü pek çok markanın ürünlerine çok özel fiyatlarla ulaşmanız mümkün. Bu ünlü alışveriş alanında vereceğimiz serbest zamanın ardından, dönüş için Madrid’e doğru yola çıkıyoruz. Geceleme otelde.
Sabah kahvaltısı ve otelden çıkış işlemleri ardından Barcelona’ya doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde arzu eden misafirlerimiz, ekstra düzenlenecek olan Zaragoza Turu’na katılabilirler. Turumuzun ardından lokal restoranda alınacak öğle yemeği sonrasında turumuzu tamamlayarak Barcelona’ya doğru olan yolculuğumuza devam ediyoruz. Barcelona’ya varışımızla yürüyerek başlayacağımız ve Plaza De Catalunya Meydanı, La Rambla Caddesi gibi Barcelona’nın en önemli tarihi ve romantik bölgelerini akşam ışıkları eşliğinde görebileceğimiz turumuzda ayrıca Barcelona Katedrali, Paral-Lel ve Gotik Mahalleler, El Born, Belediye Binası, Plaza Real ve Pazar Yeri – La Bogueria da panoramik olarak görülecek yerler arasındadır. Tur bitimi otelimize transfer. Dileyen misafirlerimiz akşam ekstra düzenlenecek olan Flamenco Show’a katılabilirler. Geceleme otelimizde.
Ekstra Tur: Zaragoza Turu Kişi Başı 40 Euro
Aragon Özerk Bölgesi’nin başkenti olmasının yanı sıra dünyaca ünlü katedral ve bazilikaları ile bilinen, kültür ve eğlence şehri Zaragoza’da gerçekleştireceğimiz tur esnasında 1754 yılında tamamlanan ve şehrin en turistik ve dini yapısı olan Bakira Pilar Bazilikası, La Seo Katedrali, dış mimarisinde İslami motifleri görebileceğimiz ve küçük bir camiyi de çevreleyen yapısıyla Aljaferia Sarayı panoramik olarak başlıca görülecek yerler arasındadır.
Ekstra Tur: Flamenco Show Kişi Başı 45 Euro
İspanya’ya gelip aşkın ve arzunun dansı Flamenko’yu izlemeden gitmek kabul edilemez. Bir içecek eşliğinde izleyeceğimiz muhteşem bir şov bizleri bekliyor.
Sabah kahvaltısının ardından tüm gün serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Girona & Figueras Turu’na ve Barcelona By Night Turu’na katılabilirler. Konaklama otelimizde.
Ekstra Tur: Girona & Figueras Turu Kişi Başı 65 Euro
Turumuza, Onyar Nehri’nin kıyısında kurulmuş ve ilk bakışta Floransa’yı anımsatmakta olan, yörenin en zengin şehri olan Girona ile başlıyoruz. Daracık sokakları ve katedrali ile görülmeye değer şirin bir ortaçağ şehri olan Girona ayrıca Parfüm filminin sinema çekimlerinin yapıldığı şehirdir. Panoramik olarak yapılacak turumuzda; Aslan Heykeli, Katedral Meydanı, Mezuzalı Evler, Yahudi Mahallesi, Rambla ve ünlü mağazaları göreceğiz. Serbest zaman sonrası Pirene Dağları’nın manzarası eşliğinde Figueras kentine doğru yola çıkıyoruz. Kasaba öyle etkileyici bir atmosfere sahiptir ki bütün dünyanın hayranlık duyduğu sınır tanımaz ressam Salvador Dali’ye hayatı boyunca ilham kaynağı olmuştur. Burada ünlü sürrealist ressam Salvador Dali’nin kendi elleri ile dekore ettiği müze evi gezeceğiz. Her bir eserinin değeri milyonlarca dolarla ifade edilen bu müzede, ölümsüz aşkı Gala’yı resmettiği, zihinleri zorlayan eserlerinin bulunduğu müzeyi ziyaretimiz sonrasında otelimize transfer.
Ekstra Tur: Barcelona By Night Turu – 40 Euro Kişi Başı
Gecenin büyüsüne kapılmaya hazır olun! Bu özel turumuzda, ışıklar altında bambaşka bir görünüme bürünen Barselona’nın en ikonik noktalarını keşfe çıkıyoruz. Turumuz Montjuïc Tepesi’nden şehrin ışıklarını panoramik olarak izleyerek başlıyor. Ardından, muhteşem ışık ve müzik gösterileriyle ünlü Magic Fountain (Sihirli Çeşme), görsel bir şölen sunuyor. Paseo de Gracia Caddesi boyunca Gaudí’nin eserleriyle süslenmiş modernist binaları panoramik olarak görerek devam ediyoruz.
La Rambla Caddesi, El Born ve Gotik Mahalle gibi hareketli bölgelere yapılacak kısa yürüyüşlerle Barselona’nın gece ruhunu daha yakından hissedeceksiniz. Tur boyunca rehberimizin anlatımları eşliğinde şehrin geçmişine ve gece yaşamına dair etkileyici hikâyeler dinleyeceksiniz.
Sabah alınacak kahvaltımızın ardından Valensiya’ya doğru hareket ediyoruz. Dileyen misafirlerimiz yol üzerinde gerçekleşecek olan Tarragona & Sitges Turu’na katılabilirler. Varışımız ile birlikte turumuz başlıyor. Valensiya, İspanya’nın nüfus bakımından 3. büyük şehri olmakla birlikte en büyük limanına sahiptir. Eski ve yeniyi buluşturan bu şehirde hem eski yapılar hem de modern binalar bir arada bulunmaktadır. Panoramik olarak yapılacak şehir turumuzda Belediye Sarayı, Gotik Katedral, Arena, Sanat ve Bilim Müzesi, tarihi pazar Mercado Central ve Eski İpek Borsası görülecek yerler arasındadır. Turumuzun ardından otelimize transfer, odalara yerleşme ve serbest zaman. Geceleme otelde.
Ekstra Tur: Tarragona & Sitges Turu – 60 Euro Kişi Başı
Bu turda, Katalonya'nın iki önemli ve kontrast şehrini keşfediyoruz. İlk durağımız Tarragona; Roma İmparatorluğu döneminden kalma antik tiyatrosu, su kemerleri ve tarihi surları ile ziyaretçilerine adeta bir açık hava müzesi sunar. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan bu şehirde geçmişin izlerini adım adım hissedeceksiniz.
İkinci durağımız ise Sitges. Sahil boyunca uzanan beyaz badanalı evleri, sanat galerileri, butik kafeleri ve Akdeniz’e özgü yaşam tarzı ile dikkat çeken Sitges’te kısa bir yürüyüş ve serbest zaman sonrası dileyen misafirlerimiz denizin keyfini çıkartabilir. Turumuzu tamamlıyoruz.
Sabah kahvaltısının ardından odaların boşaltılması ve rehberin belirleyeceği saatte serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz Valensiya Tarihi Merkez & Central Market Turu’na katılabilirler. Turumuzun ardından havalimanına transfer. Türk Hava Yolları'nın TK1314 sefer sayılı tarifeli uçuşuyla saat 18:20’de İstanbul’a hareket. Saat 23:10 varış ve bir sonraki seyahatinizde görüşmek üzere…
Ekstra Tur: Valensiya Tarihi Merkez & Central Market Turu – 40 Euro Kişi Başı
Bu kısa şehir turunda, Valensiya'nın kalbi olan tarihi merkezde yürüyüş yapıyoruz. Valensiya Katedrali, Bakireler Meydanı, İpek Borsası (La Lonja) ve Avrupa’nın en görkemli kapalı pazarlarından biri olan Central Market görülecek yerler arasında. Pazar içinde serbest zaman verilir; dileyen misafirler yerel lezzetleri tadabilir veya hediyelik alışveriş yapabilir.
Tarih ve Fiyat
| Tarih | Seçenekler | İki Kişilik Odada Kişi Başı | 23.05.2026 - 30.05.2026 | 3*ve 4* Oteller Vb. | 799,00 € |
Dahil/Hariç Hizmetler
Fiyata Dahil Olan Hizmetler
- Türk Havayolları Seferi İle / IST - AGP / VLC - İST arası gidiş-dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti
- 3 ve 4* Otel kateogrisinde 1 Gece Sevilla ve Çevresi , 1 Gece Granada ve çevresi , 2 Gece Madrid ve çevresi, 2 Gece Barcelona ve çevresi , 1 Gece Valensiya ve çevresi olmak üzere toplam 7 Gece Konaklama
- Türkçe rehberlik hizmeti
- Programda belirtilen Tüm şehir Turları
- Programda Belirtilen Tüm transferler
Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
- Yurtdışı Çıkış Harç Pulu :
- Vize Ücreti İstanbul :
- Vize ücreti izmir Ankara :
- Seyahat Sigortası (65 Yaşa Kadar) :
- Seyahat sigortası ( 66-75 yaş arası) :
- Her türlü otel ekstraları ve kişisel harcamalar
- Şehir Vergileri (Turistlerin, turist vergisi ödeme zorunluluğu vardır. Gecelik 8-10 euro arasında değişen bu vergileri misafirlerimiz otel girişleri sırasında otel resepsiyonuna ödemesi gerekmektedir.)
- Şöför bahşişleri
- Tüm Kişisel Harcamalar ve Ekstra turlar
- Otellerde Alınan Ekstralar
Tur Notları
Ekstra Turlar ve Fiyatları:
• Ronda Turu – 50 Euro
• Cordoba Turu – 30 Euro
• Sacromonte Çingene Mahallesi & Albaicin Turu – 50 Euro
• Elhamra Sarayı & Generalife Bahçeleri Turu – 90 Euro
• Toledo Turu – 40 Euro
• Segovia & Las Rozas Turu – 60 Euro
• Zaragoza Turu – 40 Euro
• Flamenco Show – 45 Euro
• Girona & Figueras Turu – 65 Euro
• Barcelona By Night Turu – 40 Euro
• Tarragona & Sitges Turu – 60 Euro
• Valensiya Tarihi Merkez & Central Market Turu – 40 Euro
Toplam Bireysel Fiyat: 610 Euro
%20 İndirimli Full Paket Fiyatı: 485 Euro
GENEL ŞARTLAR
- Genel şartlar ‘Tur Broşürü’nün ve ‘Tur Kayıt Sözleşmesi’nin ayrılmaz bir parçasıdır, bağımsız düşünülemez.
- Tur Programımız belli bir katılım şartı ile düzenlenmektedir. Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışına 21 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur operasyon aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.
- Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce acentemiz tarafından bildirilecektir.
- Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir. Bu gibi durumlarda Tatilkaresi misafirleri Tatilkaresi sorumluluğundadır.
- Bu fiyat listesi ve program yeni bir fiyat listesi çıkana kadar geçerlidir.
- Tüm paket programlarımızdaki fiyatlarımız minimum 10 kişiye kadar kontenjanlar ile sınırlı olup üzeri kişi sayısı gruplarınız için fiyat artışı olabilir. Lütfen fiyat bilgisi sorunuz.
- Normal pasaportlarda pasaport veriliş tarihinin 10 seneden daha fazla, diğer pasaport tiplerinde ise 5 seneden daha fazla olması durumunda, seyahate katılacak kişinin geçerli vizesi olsa dahi, yurt dışına çıkamaz ve pasaporta vize alım işlemi yapılamaz. Lütfen pasaport bilgi ve detaylarınızı kontrol ediniz.
- Pasaport polisi Türkiye gümrüklerinden çıkış yapılırken, Türk Vatandaşlarından veya Yabancı uyruklu vatandaşlardan, veya geçerli vizesi olan pasaportu olsa dahi, tüm pasaport tipleri için, (Umuma Mahsus, Hususi Damgalı, Hizmet Damgalı, Diplomatik) seyahat tarihi itibariyle minimum 6 ay geçerlilik şartı aramaktadır. Bu sebeple 6 aydan az geçerliliği olan pasaportlara acentemiz tarafımızdan onay verilmemektedir.6 aydan az geçerliliği olan pasaport sahiplerinin tura katılamamalarından dolayı Tatilkaresi yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur.
- Tatilkaresi geziye katılacak tüketicilerle, gemi, otel, taşıyıcı firmalar ve gezi ile ilgili diğer hizmetleri sunan her türlü üçüncü şahıs ile ve tüzel kişilikler nezdinde aracı konumundadır. Bu nedenle kendisine müracaat ile geziye kayıt olan tüketicilerin, Acente ile taşımayı üstlenen müesseseler arasında yapılmış anlaşmalar hilafına; gösterilen araç programlarında, saatlerde, yerlerinde hazır bulunmamasından, kara, hava ve deniz araçlarının her türlü gecikmelerinden, grev, terör, savaş ve savaş ihtimali bunlara veya benzer mücbir sebeplerden, ulaşım aracını kullananın kendi hatasından veya üçüncü kişilerin şahsi kusurlarından veya öngörülmez teknik hususlardan kaynaklanan her türlü aksaklıklardan, maddi, manevi hasarlı kazalardan konaklama eksik veya tesislerinin hatalı hizmetlerinden, Acente'nin işleten sıfatı olmaması nedeni ile mevcut sorumluluğu bulunmadığını, asli fail gibi doğrudan doğruya sorumlu olmadığını taraflar bilmektedirler.
- Tüm gümrüklü yurtdışı çıkışlarında kalkış günü ilgili limanda tur hareket saatinden 3 saat önce hazır bulunulması gerekmektedir. Özellikle diğer şehirlerden iç hat uçuşu ile liman yada havalimanlarına gelecek olan misafirlerin uçuş saatlerini limanda olunması gereken saate göre ayarlamaları gerekmektedir. Bu sebepten dolayı geç kalınma ve/veya durumunda tura katılamama sorumluluk yolcuya ait olup, Tatilkaresi yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur. İlgili havayolunun online check in sitesi var ise, check in işlemlerini tur hareketinden 24 saat önce şahsen yapmaları tavsiye edilir.
- Tatilkaresi havayolu ile yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Uçuş öncesinde uçak saatleri değişebilir. Tüm uçuş saatlerinin tur hareket saatinden 48 saat önce yolcu tarafından teyit edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır.
- Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde Continental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.
- 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
- Otellerde sınırlı sayıda TWIN (2 ayrı yataklı) oda bulunmasından dolayı, TWIN oda talebinizi rezervasyondan önce kontrol ediniz.
- 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
- Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlar olup içeriği değişmemek şartıyla farklı günlerde düzenlenebilir. Müze, ören yeri girişlerini içermez. Ekstra turlar, tur lideri tarafından belirlenecek kişi sayısı ile gerçekleştirilir ve günleri programın akışına göre tur lideri tarafından değiştirilebilir. Hava durumuna bağlı olarak turlar gerçekleşmeyebilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Tatilkaresi sorumlu tutulamaz.
- Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ve bu ilaçlar ile ilgili ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
- Yol üzerinde yapılacak ekstra turlarda, tura katılmayacak olan misafirlerimiz tur lideri tarafından kente girmeden önce yol üzerinde yer alan toplu ulaşım araçlarından yaralanabilecekleri dinlenme alanlarına yönlendirilecektir.
- Tur – Alan – Tur Lideri - Otel bilgilendirmeleri tur hareketinden 48 saat önce satış danışmanınız tarafından mail ve sözlü olarak yapılacaktır.
- Pasaport resmi bir belge niteliğinde olup herhangi bir şekilde zedelenmiş, kirlenmiş, özellikle dikişte veya sayfalarında yırtık olması gibi sebeplerden dolayı pasaport polisi sizi ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
- Vize başvurusu için tur bitim tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ve konsolosluk tarafından istenilen evraklar gerekmektedir. Bu program için TC vatandaşlarına vize uygulaması yoktur. Pasaport polisi yolcuyu ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
İptal Şartları
- Genel şartlar ‘Tur Broşürü'nün ve ‘Tur Kayıt Sözleşmesi’nin ayrılmaz bir parçasıdır, bağımsız düşünülemez.
- Tur Programımız minimum 30 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışına 20 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur satış temsilciniz ya da acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.
- Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce acenteniz tarafından bildirilecektir.
- Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir. Bu gibi durumlarda Tatilkaresi misafirleri Tatilkaresi sorumluluğundadır.
- Bu fiyat listesi ve program yeni bir fiyat listesi çıkana kadar geçerlidir.
- Tüm paket programlarımızdaki fiyatlarımız minimum 10 kişiye kadar kontenjanlar ile sınırlı olup üzeri kişi sayısı gruplarınız için fiyat artışı olabilir. Lütfen fiyat bilgisi sorunuz.
- Normal pasaportlarda pasaport veriliş tarihinin 10 seneden daha fazla, diğer pasaport tiplerinde ise 5 seneden daha fazla olması durumunda, seyahate katılacak kişinin geçerli vizesi olsa dahi, yurt dışına çıkamaz ve pasaporta vize alım işlemi yapılamaz. Lütfen pasaport bilgi ve detaylarınızı kontrol ediniz.
- Pasaport polisi Türkiye gümrüklerinden çıkış yapılırken, Türk Vatandaşlarından veya Yabancı uyruklu vatandaşlardan, veya geçerli vizesi olan pasaportu olsa dahi, tüm pasaport tipleri için, (Umuma Mahsus, Hususi Damgalı, Hizmet Damgalı, Diplomatik) seyahat tarihi itibariyle minimum 6 ay geçerlilik şartı aramaktadır. Bu sebeple 6 aydan az geçerliliği olan pasaportlara acentemiz tarafımızdan onay verilmemektedir.6 aydan az geçerliliği olan pasaport sahiplerinin tura katılamamalarından dolayı Tatilkaresi yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur.
- Tatilkaresi geziye katılacak tüketicilerle, gemi, otel, taşıyıcı firmalar ve gezi ile ilgili diğer hizmetleri sunan her türlü üçüncü şahıs ile ve tüzel kişilikler nezdinde aracı konumundadır. Bu nedenle kendisine müracaat ile geziye kayıt olan tüketicilerin, Acente ile taşımayı üstlenen müesseseler arasında yapılmış anlaşmalar hilafına; gösterilen araç programlarında, saatlerde, yerlerinde hazır bulunmamasından, kara, hava ve deniz araçlarının her türlü gecikmelerinden, grev, terör, savaş ve savaş ihtimali bunlara veya benzer mücbir sebeplerden, ulaşım aracını kullananın kendi hatasından veya üçüncü kişilerin şahsi kusurlarından veya öngörülmez teknik hususlardan kaynaklanan her türlü aksaklıklardan, maddi, manevi hasarlı kazalardan konaklama eksik veya tesislerinin hatalı hizmetlerinden, Acente'nin işleten sıfatı olmaması nedeni ile mevcut sorumluluğu bulunmadığını, asli fail gibi doğrudan doğruya sorumlu olmadığını taraflar bilmektedirler.
- Tüm gümrüklü yurtdışı çıkışlarında kalkış günü ilgili limanda tur hareket saatinden 3 saat önce hazır bulunulması gerekmektedir. Özellikle diğer şehirlerden iç hat uçuşu ile liman yada havalimanlarına gelecek olan misafirlerin uçuş saatlerini limanda olunması gereken saate göre ayarlamaları gerekmektedir. Bu sebepten dolayı geç kalınma ve/veya durumunda tura katılamama sorumluluk yolcuya ait olup, Tatilkaresi yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur. İlgili havayolunun online check in sitesi var ise, check in işlemlerini tur hareketinden 24 saat önce şahsen yapmaları tavsiye edilir.
- Tatilkaresi; havayolu ile yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Uçuş öncesinde uçak saatleri değişebilir. Tüm uçuş saatlerinin tur hareket saatinden 48 saat önce yolcu tarafından teyit edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır.
- Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde Continental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.
- 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
- Otellerde sınırlı sayıda TWIN (2 ayrı yataklı) oda bulunmasından dolayı, TWIN oda talebinizi rezervasyondan önce kontrol ediniz.
- 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
- Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlar olup içeriği değişmemek şartıyla farklı günlerde düzenlenebilir. Müze, ören yeri girişlerini içermez. Ekstra turlar, tur lideri tarafından belirlenecek kişi sayısı ile gerçekleştirilir ve günleri programın akışına göre tur lideri tarafından değiştirilebilir. Hava durumuna bağlı olarak turlar gerçekleşmeyebilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Tatilkaresi sorumlu tutulamaz.
- Yol üzerinde yapılacak ekstra turlarda, tura katılmayacak olan misafirlerimiz tur lideri tarafından kente girmeden önce yol üzerinde yaralanabilecekleri dinlenme alanlarına yönlendirilecektir.
- Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ve bu ilaçlar ile ilgili ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
- Tur – Alan – Tur Lideri - Otel bilgilendirmeleri tur hareketinden 48 saat önce satış danışmanınız tarafından mail ve sözlü olarak yapılacaktır.
- Pasaport resmi bir belge niteliğinde olup herhangi bir şekilde zedelenmiş, kirlenmiş, özellikle dikişte veya sayfalarında yırtık olması gibi sebeplerden dolayı pasaport polisi sizi ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
- Vize başvurusu için tur bitim tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ve konsolosluk tarafından istenilen evraklar gerekmektedir. Gerekli evraklar listesini satış temsilcisinden talep edebilirsiniz. Yeşil pasaport sahipleri için bu turda vize uygulanmamaktadır. Vize alınmış olması o ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez. Pasaport polisi sizi ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
Kampanyalar
Tüm sezon 30.000 TL üzerindeki otel, yurtdışı turları, cruise turları ve kültür turları rezervasyonlarınızda Tatilkaresi üyelerine özel 'UYE1000' kupon kodu ile rezervasyon toplam tutarına göre ekstra indirim uygulanmaktadır.
Kampanya Koşulları:
- Sadece konaklama bedeli veya tur bedeli üzerinden uygulanır. Ulaşım bedeli kampanyaya dahil edilmez.
- Rezervasyon toplam tutarına uygun kupon kodunu, satın alma aşamasında ödeme yapmadan önce "promosyon kodu" alanına girip kullanarak anında indirimden yararlanabiliriz.
- Yeni yapılan rezervasyonlarda geçerlidir. Geriye dönük işlem yapılamaz. Rezervasyon iptal edilip tekrar kayıt açılması halinde de kampanyadan faydalanılamaz.
- Rezervasyon iptali durumunda, misafirin rezervasyonunda bulunan iptal ve iade koşulları geçerlidir.
- Kampanya sınırlı sayıda kontenjan için geçerlidir. Başka kampanyalar ile birleştirilemez.
- Tatilkaresi Turizm bildirim yapmaksızın kampanya koşullarını değiştirme hakkını saklı tutar.
100.000 TL ve üzeri işlemlerinizde Ekstra 5.000 TL İndirim
50.000 TL - 99.999 TL işlemlerinizde Ekstra 2.500 TL İndirim
25.000 TL - 49.999 TL arası işlemlerinizde Ekstra 1.250 TL İndirim
Kampanya koşulları:
- Rezervasyon toplam tutarına göre satın alma aşamasında ödeme yapmadan önce "çağrı merkezimizi" aramanız durumunda anında indirimden yararlanabilirsiniz.
- Yeni yapılan rezervasyonlarda geçerlidir. Geriye dönük işlem yapılamaz. Rezervasyon iptal edilip tekrar kayıt açılması halinde de kampanyadan faydalanılamaz. Rezervasyon iptali durumunda, misafirin rezervasyonunda bulunan iptal ve iade koşulları geçerlidir.
- Diğer kupon kampanyaları ile birlikte kullanılamaz.
- Kampanya sadece www.tatilkaresi.com ve 0(850) 850 52 73 numaralı çağrı merkezimizde geçerlidir.
- Kampanya sınırlı sayıda kontenjan için geçerlidir.
- Tatilkaresi bildirim yapmaksızın kampanya koşullarını değiştirme hakkını saklı tutar.
Kişi başı %50'ye varan indirimlerle birlikte, yapacağız yeni yurt dışı tur rezervasyonlarında geçerli %25'ini şimdi ödeyip kalanını 35 gün kalaya kadar tamamlayabilirsiniz.
Tatilkaresi.com’dan hayal ettiğiniz yurt dışı tur rezervasyonunuzu şimdi yaptırın, tatilinizi hem sağlıklı hem güvende yapın.Unutmayın tatil biter karesi kalır!
Kampanya Koşulları:
- Yeni yapılan rezervasyonlarda geçerlidir. Geriye dönük işlem yapılamaz. Rezervasyon iptal edilip tekrar kayıt açılması halinde de kampanyadan faydalanılamaz. Rezervasyon iptali durumunda, misafirin rezervasyonunda bulunan iptal ve iade koşulları geçerlidir.
- Diğer kupon kampanyaları ile birlikte kullanılamaz.
- Kampanya sadece www.tatilkaresi.com ve 0 (850) 850 52 73 numaralı çağrı merkezimizi arayarak gerçekleştirilen rezervasyonlarda geçerlidir.
- Kampanya sınırlı sayıda kontenjan için geçerlidir.
- Tatilkaresi Turizm bildirim yapmaksızın kampanya koşullarını değiştirme hakkını saklı tutar.
Vize Bilgileri
VizeBilgileri
Vize Bilgileri
Hizmet, hususi veya diplomatik pasaport başvurusu için 5682 sayılı Pasaport Kanunu’nda belirtilen şartları taşımayan kişiler umuma mahsus pasaport başvurusunda bulunabilirler.
Hususi pasaportlar; Türkiye Büyük Millet Meclisi eski üyeleri, eski Bakanlar ile birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan veya bu kadrolar karşılık gösterilmek veya T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri bu derecelerden kesilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalıştırılan Devlet memurları ve diğer kamu görevlilerine; diplomatik pasaport verilmesini gerektiren vazifelerden başka herhangi bir resmi vazife ile veya kendi hesaplarına yabancı ülkelere gittikleri zaman verilir. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu üyeleri için, T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilme ve emekli keseneklerinin bu derecelerden kesilmesi şartı aranmaz. Bunlardan emeklilik veya çekilme sebepleri ile vazifelerinden ayrılmış olanlara da bu tür pasaport verilir. İl ve ilçe belediye başkanlarına, görevleri süresince hususi pasaport verilir. Hususi pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine de aynı tür pasaport verilir. Hususi pasaport almaya hakkı bulunduğu sırada vefat edenlerin dul eşlerine başkası ile evlenmemiş ise aynı türden pasaport verilmesi mümkündür. Hususi damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hususi damgalı pasaport verilir. Hak sahibi ebeveynin vefatı durumunda vefat eden ebeveynden dolayı emekli aylığı (yetim maaşı) bağlanan çocuklar iş sahibi olarak değerlendirilmeyip yukarıda belirtilen diğer şartları taşımaları halinde hususi pasaport verilebilecektir.
Hizmet Pasaportları, Hükümetçe, Hususi İdarelerce veya Belediyelerce resmi vazifeyle dış memleketlere gönderildiklerinde veya dış memleketlerde vazifeye alınanlara, Türkiye Cumhuriyetinin üyesi bulunduğu uluslararası kuruluşlarda memur statüsünde çalışanlara, Türk Hava Kurumu ve Türkiye Kızılay Cemiyetince görevlendirilenlere verilir. Hizmet damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hak sahibi kişinin pasaportu ile aynı süre geçerli hizmet damgalı pasaport verilir.
Diplomatik pasaportlar, Dışişleri Bakanlığı ile yabancı memleketlerde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik ve Konsoloslukları tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyelerine, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi olmayan Bakanlara, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Uyuşmazlık Mahkemesi, Sayıştay, Genel Kurmay birinci ve ikinci başkanlarına, Cumhuriyet Başsavcısına, orgenerallere, oramirallere, eski cumhurbaşkanlarına, yasama meclisleri eski başkanlarına, eski başbakanlar ve dışişleri eski bakanlarına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterine, Başbakanlık ve bakanlık müsteşarları ile Diyanet İşleri Başkanına,Valilere, Büyükşehir Belediye Başkanlarına, Büyükelçilik unvanı almış olanlar ile, Dışişleri Bakanlığı meslek mensuplarına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği üst düzey görevlilerinden resmi bir görevle gönderilenlere, Türkiye Cumhuriyeti dış temsilcilikleri nezdinde memur edilen müşavirlere, ataşelere ve muavinlerine, Hükümet adına milletlerarası resmi müzakereler yapılması, mukavelenameler akdi için veya milletlerarası toplantılarla kongre ve konferanslara katılmak üzere gönderilenlere ve yabancı devletler veya millletlerarası teşekküller nezdinde daimi veya geçici görev yapmak üzere gönderilenlere, siyasi kuryelere verilir. Diplomatik pasaport alabilecek durumda bulunan veya alan kimselerin sıfat veya vazifeleri devam ettiği müddetçe, eşlerine, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hak sahibi kişinin pasaportu ile aynı süre geçerli diplomatik pasaport verilir. Diplomatik pasaportlar hiçbir harç veya resme tabi değildir.
Yorumlar
Yorum Yap
Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yap








İSPANYA
| KONUŞULAN DİL | İSPANYOLCA |
| PARA BİRİMİ | EURO |
| SAAT FARKI | -1 SAAT |
| VOLTAJ | 220 V |
Genel: İber Yarımadası’nda yer alan İspanya, renkli eğlenceleri ve gece hayatı ile biliniyor. Başkenti Madrid olan ülke her yıl pek çok yerli ve yabancı misafir konuk ediyor. yazları çok sıcak ve kurak kışları ise yağışlıdır.
Telefon: Ülke kodu:34 Konsolosluk:1 319 8064
Vergiler: Genel alışverişlerde % 6 vergi bulunuyor.
Bahşiş: %10 bahşiş isteniyor.

















